Peter Nilsson

Peter började dyka efter en semesterresa till Kanarieöarna 2003.

Sedan dess har Peter varit en mycket aktiv och passionerad dykare som varit aktiv både inom dykklubbar och dykcenter. Peter har gjort cirka 800 dyk på alla möjliga nivåer, allt från grunda naturdyk i Sverige till djupa vrakdyk i Italien och Egypten.

Peter gillar all typ av dykning, att vara under vattnet tycker han är mycket avkopplande samtidigt som det är roligt. Något som Peter tycker är speciellt roligt inom dykningen är scooterdykning och vrakdykning.

Som aktiv PADI Divemaster under ett flertal år började Peter anse att kvaliteten på dykare som utbildas behövde ökas och mer fokus behövde läggas på grundläggande färdigheter som exempelvis avvägning, trim och balans. Samtidigt ville han att utbildningen skulle vara realistisk och verkligen förbereda eleverna för vad som kan hända under vattnet.

Detta ledde till att han påbörjade sin bana inom Global Underwater Explorers (GUE). Peter kände direkt att han hade hittat ett system som hade samma syn på utbildning och dykning som han själv. Idag är Peter instruktör inom GUE och erbjuder kurserna GUE Fundamentals, GUE Primer, Doubles och Drysuit.

Klicka på bilden till höger för att se Peters instruktörsresumé på GUEs hemsida.